Границите за Србија и за Македонија во Европскта унија ќе останат затворени најмалку до септември, дознава „Курир.рс“.

Амбасадорите на ЕУ ја разгледуваа  листата на земји кои може да бидат ставени на позитивната листа, но Србија и Македонија не се на таа листа поради големиот број на заразени на 100.000 жители.

Следното ажурирање е на први август но речиси е неверојатно Македонија да биде тргната од црната листа.