Пратеничката од опозицијата Ане Лашкоска на денешната седница на комисијата за мандатно имунитетни прашања праша дали целта е да се уништи пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Ако тоа е целта, уште денеска одземете ни го на сите имунитетот и апсете. Само ослободете го народот од притисокот кој што од минута во минута го создавате