На вчерашното одбележување на смртта на нашиот најголем основач на македонската национална борба имаше претставници на Владата на ниво на министри и заменици-министри, рече денеска премиерот Димитар Ковачевски во одговор на новинарско прашање зошто вчера не присуствувал на чествувањата на гробот на Гоце Делчев.

– Јас се вратив, бев во Александрополис, на 3 мај беше настанот што траеше во текот на целиот ден, меѓутоа Владата имаше претставници на ниво на министри, заменици-министри на сите места каде што се чествува Гоце Делчев. Исто така и јас имав изјава која што беше проследена од медиумите, од МИА итн., на која што го одбележав овој голем ден, вчерашниот голем ден за македонскиот народ и за македонската револуционерна борба бидејќи вчера одбележавме смрт на нашиот најголем основач на македонската национална борба којшто цел свој живот го посветил и го дал за независна македонска држава во која што денес ние живееме, истакна Ковачевски.