Криминалци, не осудува насилство, постапува исклучиво по партиските директиви на Мицкоски, промовира политики проитв напредокот, притив ЕУ и НАТО.Исто како Иванов, Силјановска лажно се претставува како натпартиски кандидат, а граѓаните знаат, Силјановска е кандидат на  Мицкоски и врвот на ВМРО-ДПМНЕ, обвини денеска портаролот на СДСМ, Костадин Костадинов.

Силјановска коментира се и се што но за становите на синот на Иванов молчи. Исто како што молчи за штетните политики на ВМРО-ДПМНЕ кои ниту еднаш ги нема осудено.

Силјановска, сака да биде новиот Иванов, партиски послушник кој ќе брани партиски интереси и ќе работи спротивно на интересите на граѓаните

Граѓаните нема да дозволат нов Иванов во ликот на Силјановска. Нема да дозволат нов партиски послушник дополнително да ја девалвира функцијата Претседател како што тоа десет години го правеше Иванов.

Граѓаните знаат дека гласот за Силјановска е глас за враќање назад, во минатото, во изолацијата. Гласот за Силјановска е глас против напредокот.

Граѓаните ќе одберат вистински претседател кој обединува. Претседател кој достојно ќе ја претставува државата и ќе работи во интерес на граѓаните.

Тоа е Стево Пендаровски, претседател на сите граѓани кој ја води државата напред кон развој и интеграција во ЕУ и НАТО.