Завчера на Косово беше одбележан денот на косовски безбедносни сили, кои, судејќи според фотографиите, се претвориле во ден на „Голема Албанија“ бидејќи многу припадници на КБС на својата униформи носеа делови од Македонија, Србија и Грција.

Се гордееме со вас-пишува на унуформите.

На некои места имаше истакнати плакати посветени на ОВК и Адем Јашари, на кои пишуваше: „Некогаш ОВК, денес КБС. „ Нема да се предадеме, живите убијци само ќе минат преку моето мртво тело“.

Курти: Јасно ни е дека КБС е наследник на ОВК

 Јасно ни е дека КБС е наследник на ОВК и го имаме 28 ноември, кој го одбележуваме во спомен на тројството: црвеното знаме со двоглавиот орел на Скендербег во Круја, Исмаил Кемали во Вљора и Адем. Јашари во Преказ – рече Курти.