Со новиот бран на коронавирус во Македонија се зголеми и бројот на лица кои се позитивни на вирусот, но немаат симптоми.

Податоците од Институтот за јавно здравје велат дека за 24 часа, бројот на асимптоматски случаи во земјава е зголемен за 48 лица.

До 1. јуни во Македонија биле регистрирани вкупно 791 случај на коронавирус кај лица кои немале симптоми на вирусот.

Веќе следниот ден, на 2-ри јуни, вкупниот број на асимптоматски случаи на Ковид-19 изнесува 830 лица.

Податоците објавени вчера, а кои се однесуваат за состојбата во Македонија со коронавирус за 3-ти јуни, говорат дека во земјава има 878 лица кои се позитивни на вирусот, а немаат симптоми.