Министерот за надворешни работи, Бујар Османи денеска ќе одржи зелен брифинг, во градскиот парк, како дел од новата иницијатива – „Министерството за надворешни работи станува зелено“, во рамките на проектот „Зелена дипломатија – новото нормално.

Пред неколку месеци и ДУИ стана партија на зелените.