Со прелет на нашата авијација како и со авионите Ф-16 од НАТО мисијата Air policing реализирана од страна на воената авијација на Република Грција е одбележан денот на воздухопловиниот Винг на АРМ.

Надлетувањето над Скопје со група на воздухплови, започна од 12 часот. Групата е формирана од девет воздухоплови, а летаат во формација 3-2-2-2 и тоа: три хеликоптери Ми-17 – водител на група, два хеликоптера Ми-24, два хеликоптери Bell-206 и два авиони ZLIN-242L.