Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски побара оставки од владата по денешната изјава на министерот за здравство Венко Филипче дека компанијата „Фајзер“ во декември рекла ги исполнуваме условите за да потпишеме договор и дека оттогаш траат тие разговори, потврдувајќи дека договорот не е потпишан иако во јавноста тврдеа дека е.

Половина ГОДИНА ЛАЖАТ дека имаат договор со ФАЈЗЕР!
ОСТАВКИ веднаш!
Неспособноста и алчноста чини човечки животи!, порача Николоски.