Големо невреме вечерва го зафати преспанскиот регион. Дожд и ветер носеше се пред себе, па беше отежнат сообраќајот во тој регион но и снабдувањето со електрична енергија. Режисерот Јане Бојаџи на својот Фејсбук профил објави видео од невремето.

Најзагорозени се места Крани и Штрбово како и граничниот премин Маркова Нога..Градоначалникот на Ресен Живко Гошаревски веднаш прогласил вондредна состојба во Општина Ресен.