Адвокатот Дончо Наков на денешните завршни зборови со слики и докази од 27 април 2017 докази и месеците пред тоа објаснуваше дека нема никаков план дека обвинетите се организатори на инцидентите.

-Нема време, умисла, место, нема дејстије каде е напревен планот-објасни Наков.

Конкретно преку фотографии, Наков опиша дека Крсто Мукоски воопшто не се обидел да го спречи изборот на Џафери како што наводно му напишал Јанакиески.
Мукоски воопшто не стои до тој што зборува, во случајот Ферид Мухиќ, туку стои на страна.

-Ниту еден на кои Миле Јанакиески и Спире Ристовски наводно им давале насоки не мрдна со прст-посочи адвокатот.

Наков вели дека Мухиќ говорел четири минути а тоа е доволно време ако некој сака нешто и да стори.