Државната изборна комисија на свој сајт излезе со податок за излезноста до 17 часот е 42,85 отсто. Во првиот круг пресекот во 17 часот покажал излезност од 40,95 отсто.

Највисока излезност има повторно во Вевчани каде своето право на глас го искористиле 75,60 отсто од гласачите. Потоа Конче 73,15 отсто, Ранковце  71,02 отсто.

Најмала излезност пак има во Сарај 22 отсто, Шуто Оризари 28,48 отсто.