По објавата на Владата дека донела одлука за преименување на дел од државните и јавни институции согласно Договорот од Преспа, портпаролот на Владата Миле Бошњаковски,  потврди дека химната нема да се менува.

Тој информира дека во моментов тече координација со академиците и деновиве ќе биде објавено за преименувањето МАНУ.