Ознака: МАНУ
Македонија

На Османи му пречи што МТВ и МАНУ сѐ уште не се „северни“

пред 2 дена
Македонија

Избрани нови членови на МАНУ: Драги Ѓоргиев од комисијата за историски прашања со Бугарија стана редовен член

пред 2 години
Македонија

Дали проф.Драги Ѓоргиев самиот си ја напишал рецензијата за членство во МАНУ, а двајцата рецензенти само се потпишале?!

пред 2 години
Македонија

Коцарев: Македонската историја не треба да биде тема за политичко пазарење

пред 3 години
Македонија

МАНУ мора да го промени своето име, вели Заев

пред 3 години
Македонија

Им честитам на МАНУ за одлуката да одбијат да го променат името, рече Мицкоски

пред 3 години
Македонија

Солза Грчева: Браво за Македонската академија!! Камо вака сите инситуции да не попуштаа

пред 3 години
Македонија

Oткако му го смени името Заев сега со пофалби за МАНУ

пред 3 години
Македонија

Академик Коцарев: Ниту една тема, па ни Преспанската спогодба, не смее да се третира како табу-тема

пред 3 години
Македонија

МАНУ детектирал поголем број на нови варијанти на коронавирус во Македонија

пред 3 години
Македонија

Средба Филипче-Коцарев: МАНУ да ги зголеми капацитетите за ПЦР тестовите

пред 4 години
бараат преговирите да се водат на рамноправна и принципиелна основа

Меморандум на МАНУ, МПЦ-ОА и УКИМ: Македонски манифест

пред 4 години
Македонија

Промеморија на МАНУ која забранува трговија со македонскиот идентитет

пред 4 години
Македонија

Академик Коцарев за „Фактор“: Во Европа достојно, не по секоја цена, апсурдно е барањето Македонците да се откажат од користењето на името

пред 4 години
Магазин

Лафазановски: Mатеријалите на Цепенков во целост сведочат за македонскиот идентитет, јазик и култура

пред 4 години
Магазин

МАНУ и Институтот за фолклор денеска организираат научен собир за Марко Цепенков

пред 4 години
Македонија

Ганка Цветанова на собир во МАНУ го цитираше Чупоски: Да се откаже човек од својот народен јазик, значи да се откаже и од својот народен дух

пред 4 години
Магазин

Изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“ од четврток во МАНУ

пред 4 години
Македонија

Се јави и МАНУ: Предвидуваат над 1.000 заразени на почетокот на мај

пред 4 години
Економија

МАНУ: Регулаторните тела не се ефикасни, служат за вработување партиски кадри

пред 4 години