ПорталиX“ и новинарот Фуркан Салиу објави видео на кој се гледа „Цитроенот“ со кој е грабната Вања и однесена во селото Бразда.Возилото е снимено во селото Визбегово во време кое одговара на периодот кога девојчето е земено од пред нејзиниот дом.

Фото порталиикс

На снимката се гледа дека во возилото се две лица со капи и дека позади во багажникот се гледа нешто што наликува на бела вреќа.

фото Порталиикс

Токму полицијата објави дека Вања била ставена во вреќа и пиканата во автомобилот.

Исто така на снимката се гледа густ чад кој најверојатно потекнува од запаленото возило.

порталиикс