Ознака: Цар Самоил
Македонија

Да се потсетиме: Цар Самуил је пуно шетао, а и Кирил и Методиј су радили исто такве ствари.

пред 3 недели
Спорт

Бугарски навивачи во 19 часот пред споменикот на Самоил ќе се поклонат на големиот „бугарски“ цар (ФОТО)

пред 11 мес.
Македонија

Бугарија во 1947 година признала дека Самоиловата држава не била бугарска и оти доминантното население било македонски Словени, а сега Република Македонија го прифаќа спротивното!

пред 1 година
Македонија

Власта три години глумела дека се грижи за Цар Самоил и Кирил и Методиј кои веќе биле „дадени“ на Бугарија

пред 2 години
Регион

Бугарија се откажала од цар Самоил уште во 1947 година

пред 2 години
Македонија

Дали Бугарите ќе му се налутат на Пендаровски што ќерката на Цар Самоил ја нарекува македонска принцеза?

пред 2 години
Македонија

Дали знаете која била Косара, ќерката на Самоил и зошто е таа важна за Македонците и за Црногорците?

пред 2 години
Македонија

Бугарските историчари кратки и јасни: Цар Самоил е завршена работа, ќе има заедничко чествување

пред 2 години
Македонија

Академик Драги Ѓоргиев задоволен од „позитивната атмосфера“ во Комисијата, па одеднаш заборавил на бугарските документи!?

пред 2 години
Македонија

Цар Самоил ќе биде само наследник на бугарското или и на независно царство?

пред 2 години
Македонија

Каков Самоил ќе имаме, за учебници или за политичка употреба?!

пред 2 години
Македонија

Ангел Димитров: Нашите колеги се согласија цар Самоил да биде бугарски владетел, продолжувач на бугарската династија, па се повлекоа

пред 2 години
Македонија

Заглавија кај Цар Самоил: Виртуелен состанок на комисијата со Бугарија

пред 3 години
според ванчо ѓоргиев

Високиот функционер во МНР барал да се прифатат бугарските предлози за Цар Самоил

пред 3 години
Македонија

Проф.д-р Благоја Маркоски: Цар Самоил потекнува од македонска земја, се бори на македонска земја и за Македонија

пред 3 години
Економија

Во корона криза некој одлучи да инвестира во струмичката бања 3,7 милиони евра кеш?

пред 3 години
Регион

Kаракачанов: Македонците може да се наречат и Марсовци, дали тоа ќе значи и дека Цар Самоил е од Марс?

пред 4 години
Софиски „Труд“

Историчарите заглавиле кај Цар Самоил: Или комисијата го лаже Зоран Заев или тој ги лаже сите

пред 4 години
на предлог на комисијата за историја

Владата прифати заедно со Бугарија да ги чествува Кирил и Методиј, Св. Наум и Климент и Цар Самуил

пред 5 години