Поранешниот амбасадор  на САД Џес Бејли повторно е во Македонија. За неговото доаѓање се пофали потписникот на промената на името Никола Димитров кој објави фотографија како мезат во некоја кафеана.

Бејли беше главен за време на Договорот од Пржино во 2016 година и доаѓањето на СДСМ на власт без да победат на избори.