Автобусот кој излета на автопатот Скопје-Тетово се наоѓа  касарната во Ѓорче Петров од вчера е автобусот на Дурмо турс, кој вчера излета кај селото Ласкарци. Професори од Машинскиот факултет ќе проверуваат дали тој  бил технички исправен

Основното јавно обвинителство Скопје кое ја води истрагата за оваа несреќа нареди со вештачење да се провери техничката исправност на автобусот.