Лидерот на ДУИ денеска се сретна со амбасадорката Анџела Агелер во седиштето во Мала Речица. Забележително е што на масичката пред нив беше како што е редот македонското и американското знаме. Во позадината пак беше париското знаме.

Ова се случува нависина ретко бидејќи на сите средби на Ахмети со амбасадори има и знаме на Република Албанија.

Овој пат него го немаше