Христијан Мицкоски денеска по повод 150 години од раѓањето на македонкиот револуционер објави видео во кое тој говори за неговото значење за нашата земја и историја.

Гоце Делчев е Македонија, а Македонија е вечна! 150 години од раѓањето на големиот син. Слава му!-вели Мицкоски.