Интересот на граѓаните за поддршка на кандидатурата на Гордана Силјановска-Давкова е голема.За само четири часа денеска собрани се 15.000 потписи во цела Македонија. Иако бројката е веќе надмината  граѓаните продолжуваат да доаѓаат во подрачните канцеларии на ДИК да изразат поддршка.Во 14 часот тоа ќе го направи и лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски.