Денеска со почеток во 18:00 часот, во хотелот „Александар Палас“ во Скопје ќе се одржи 27. Конгрес на СДСМ.Конгресот ќе има отворен и работен дел и ќе биде избран кандидатот за претседател на државата а тоа е Стево Пендаровски.
По завршување на работниот, затворен дел Конгресот ќе биде отворен за јавноста, медиумите ќе можат да го проследат обраќањето на поддржаниот кандидат за Претседател на државата