Видео од инцидент кое стана вирално, прикажува жена која нападна популарен свештеник во Бразил за време на неговото обраќање на затворањето на религиозен камп во Сао Паоло, пред неколку илјадна публика.

До драматичниот момент дошло откако свештеникот, Марсело Роси, на своите обожаватели им порачал дека „дебелите жени не одат во рајот“, објавуваат медиумите во Бразил.

Иако изјавата на свештеникот не се слуша за време на краткиот клип, некои извештаи тврдат дека тој, наводно, го дал коментарот пред да биде нападнат од жената. На видеото се гледа како околу 50 илјади верници инцидентот го гледааат во шок, бидејќи свештеникот буквално „лета“ од сцената.

Некои извештаи сугерираат дека свештеникот, кој за среќа останал неповреден во инцидентот, воопшто не искоментирал такво нешто, а дека жената била со нарушено ментално здравје.