Пејачката Јелена Карлеуша е голем пријател со текстописецот Марина Туцаковиќ која е најзаслужна за нејзините најголеми хитови.

Познато е дека Марина боледува од рак на дојка и засега успешно се одвива нејзиното лекување. Но, Јелена сака да биде сигурна и затоа планира да ја однесе во Кина каде што игра нејзиниот сопруг Душко на алтернативно лечење.

Јелена слушнала за овие методи и сака а и помогне на својата пријателка за да не заврши како мајка и Дивна која неодамна исто така почина од рак.