Иако е малку веројатно дека границата кон Грција ќе биде отворена во следниот период, сепак туристите се предупредуваат на огромни медузи во Егејското море.

Оваа медуза е фотографирана на плажата Кариди. Позната е под името (Pelagia noctiluca), односно морска месечина и е една од најопасните.

Пипците и достигнуваат еден метар а доколку ве допре остава опекотини.