Славена Ватова една од најдобрите бугарски манкенки со европска кариера. Во тамошната јавност стана позната во 2006 година кога стана Мис на Бугарија. Но, тогаш и се случи голем скандал кога излезе нејзино порно видео со познат бугарски боксер.

На Славена долго време и требаше да се опорави од тој скандал и да продолжи со кариерата.Денеска е мажена и има две деца.