Жителите во еден руски град  се пожалиле од едно куче кое постојано жалосно виело, а тие не можеле да спијат од звукот.  Кога доброволците дошле до вратата од  станот каде што било  кучето, животното веќе било мртво. Љубитеите  на животните го однеле кучето на ветеринар за да ја утврдат причината за смртта. Кога испитот бил  завршен, сите биле  шокирани.

Ветеринарот утврдил дека кучето починало од тешка повреда на внатрешните органи. Причината за фаталните рани е тоа што сопственикот на кучето – го силувал!

Истрагата откриla  дека сопственикот на кучето бил потстанар домот  каде сè се одвивало. Жителите веќе долго време се жалеле  дека го слушнале шепотот на кучето, бидејќи тоа  јасно имало  силна болка.

Љубителите на животните во Уфа сега планираат да го тужат сопственик за секлсуално насилство кон кучето.