Роберт Шаулиќ,вонбрачниот син на фолк пејачот е тешко болен, пишуваат српките медиуми. Тој живее во Зрењанин и покрај здравствените има и финансиски проблеми. Со семејството на неговиот татко нема никаков контакт, но не се жали.

Роберт едвај преживува а пари му даваат стари лица на кои им помага во секојдневниот живот.

Тој има 47 години и неговиот биолошки татко никогаш не го призна и затоа не беше дел од поделбата на имотот на покојниот пејач.