Она што сите го прогнозираа се оствари. Украина е победник на Евровизија 2022. Калуш оркестра со песната Стефанија им ја донесоа победата и следната година Евросонг ќе биде во Укрaина која е зафатена со војна. Второпласирана беше Велика Британија а трета Шведска.

Слушнете ја победничката песна.