Моника Лиу е претставничка на Литванија. Таа воодушеви синоќа со нејзината „Сентиментал“. Моника има 34 години и во својата земја е вистинска звезда. Покрај пеење се занимава и со актерство.Има завршено на Беркли.

Таа плени со својот изглед во стилот на осумдесеттите години и во Торино е една од најубавите.