Пред почетокот на финалната вечер се појави сите учесници. Меѓу нив беше и српската претставничка Констракта. Таа гордоа го вееше знамето на својата земја и го стави на градите. Пред заминување од сцената таа се обвитка со знамето што предизвика големи симпатии на социјалните мрежи.

Таа е една од главните фаворитки за победа.