Tамара Тодевска го освои осмото место на Евросонгот во Изреал а победник е Холандија.Тамара доби 12 поени од Австрија, Велика Британија, Албанија и Србија. Грција ни даде само еден поен, Хрватска и Норвешка по десет, Азербејџан , Полска и Летонија по осум.

По гласањето на стручните жирија Македонија беше втора, зад Шведска. Но од телелотингот Македонија доби само 51 глас

Ова е најголем успех на македонската музика која досега имаше незабележителни настапи на ова музичко натпреварување.