Хрватската ѕвезда Северина викендов имаше концерт на Цетиње. Во екот на караницата со Јелена Карлеуша поради геноцидот во Сребреница и поради сопругот Душко Тошиќ кој и пушувал на згодната далматинка, Севе покажа високо кренати два прста.

Тоа е црногорски поздрав, како одговор на трите прста кои се карактеристични за Србите.