Српскиот рапер Гру кој почина за време на Кајтинг беше погребан денеска. Стотина луѓе дојдоа да го испратат раперот кој ги одбележа деведесеттите  години и  беше синоним за здрав живот но кој трагично настрада поради зависноста од адреналин.

На погребот неговата сопруга и родителите примаа сочуство со ветување дека секогаш ќе бидат тука за да им помогнат.