Изненадувачки, на овогодинешниот Евросонг победи холандскиот претставник Данкан Лоренс. Тој има 25 години и неговото вистинско име е Данкан де Мор.

Данкан се појави на шоуто “The Voice” каде беше најзабележитен. Сепак во јавноста најголемо внимание предизвика неговото признание дека е бисеклуалец.

Јас сум човек, бисексуалец, музичар и некој кој стои зад своите зборови. Горд сум на самиот себе и на тоа што добив шанса да покажам кој сум и што сум.