Младоженец загина од гром на сопствената свадба за време во провинцијата Јунан во Кина.  Руан починал на лице место додека се фотографирал со својата избраничка на популарното место за свадби Jade Dragon Snow Mountain.

Пред самата свадбена церемонија, невестата и младоженецот биле на фотографирање на Спреус Медоу, познат по прекрасниот поглед на планинските врвови, кои и сред лето се покриени со снег. Времето било тмурно и врнеше, но не се очекувало невреме.

30 минути пред инцидентот, метеоролозите издале предупредување за областа дека за еден час ќе пристигне грмотевици, па младенците побрзале да се фотографираат пред да почне невремето.

Фотографите ја изнесле двојката на ливадата ги наместиле да се фотографираат, кога одеднаш почнало да свети, а една од искрите директно го погодила младоженецот. Несреќниот млад човек паднал на земја, додека присутните меѓу кои и невестата почнале панично да викаат и да повикуваат помош.