Синот на Вељко Ражнатовиќ од мал ќе биде воспитуван по патриотски дух. Тој се пофали дека количката со која ќе го шетаат малиот Жељко ќе биде инспириран од неговиот дедо.

На неа е испишано логото на Гардата на Аркан

Со верба во бога и кралот и татковината. Слобода или смрт-пишува на количката.

Од болница Жељкобеше доведен во колевка со тигар каков што имаше на времето неговиот дедо Аркан.