Пушачи внимавајте:Цигарите можат да придонесат за побрзо ширење на короната.

Светската здравствена состојба излезе со предупредување дека пушењето е поврзано со зголемен ризик на повеќе заболувања и од смрт. Пушњето исто така го зголемува ризокот од заболување од корона вирусот.

Околу 20 проценти од хоспитализираните пациенти од корона на светско ниво се пушачи и затоа СЗО препорачува цигарите да се избегнуваат додека пандемијата и натаму е активна и опасна