Не за џабе велат како што мајката си ги познава сопствените деца никој не ги познава.Британката Џоди Вајтинг одлучила да се самоубие во 2017 година, а зад себе оставила проштално писмо за нејзината мајка Џој, сопругот Мартин и семејството.

Мајката на девет деца во писмото потенцирала дека повеќе не може да се носи со животот и огромната одговорност додека е во долгогодишна депресија поради нејзиниот хендикеп, кој се случи по страшната сообраќајна несреќа.
Во писмото таа за синот Кори Бел, кој тогаш имал 16 години, напишала дека тој дефинитивно има биполарно растројство и дека го гледаат повеќе од било кој, бидејќи, според нејзиното мислење, тој е „способен да направи се“. .

– Се плашам како Кори Бел ќе протурка во животот. Кога е направена оваа слика, тој имаше помалку од една година. Уште тогаш ми изгледаше многу непредвидлив, се плашев дека ќе стане психопат. Има биполарно растројство, треба да се лекува. Внимавајте на него, тој прв ќе скршне од вистинскиот пат – нагласила Џоди Витинг во 2017 година, вметнувајќи заедничка семејна слика во спомен писмото.

Три години по смртта на Џоди, односно кога наполнил 19 години, Кори Бел се предозирал и починал. Пет месеци пред тоа се обидел да убие еден од дилерите на улица. Уште кога бил бебе (момчето седи во скутот на татко му десно на сликата), мајка му јасно видела што може да му се случи.