Она што во минатото беше бугарската јасновитка баба Ванѓа тоа денеска е Марина која живее во село близу Лесковац во Србија. Пред нејинзата куќа во селото Мијалица секојдневно има паркирани автомобили а многумина и спијат пред домот. Причина за тоа е натприродната моќ што ја има Марина да лечи и претскажува. Марина има околку 40 години и поставува дијагнозни подобро и од лекар.

Кај неа доаѓаат луѓе што се лечат од стерилитетет, што имаат проблеми со брачните партнери. Марина работи само во една соба полна со икони и го решава проблемот само по неколку минути. Пари не зема, но речиси никој не си заминува без да и остави во знак на благодарност.