Оние кои растеа во деведесеттите години сигурно се сеќаваат на серијата „Касандра“ . Во деновите кога се прикажуваше сите беа пред телевизорите кои тогаш навистина се нарекуваа мали екрани.


Главната хероина Кораима Торес денеска има 47 години и се уште изгледа привечно. Активна е и натаму во глумата, мајка и сопруга и воглавно игра во телевизиски сапуници но ниту една не ја достигна славата на „Касандра“.