Љубопитно шестгодишно дете ја прекина неделната аудиенција кај римскиот папа во Ватикан.

Глувонемото дете дотрчa  на подиумот среде церемонијата.

Меѓутоа, вниманието на детето не го привлекло  папата, туку војник на швајцарската гарда, облечен во старински костим, кој стоел покрај папата. Детето прво го фати  стражарот за ракав, му ја допре облеката, а потоа дојде до престолот на папата.