Дали некогаш сте слушнале за терминот „параскевидекатриафобија“? Можеби е време да го научите неговото значење бидејќи може да ви заработи два дополнителни слободни дена годишно.

Имено, „параскевидекатриафобијата“ претставува интензивен, прекумерен и наводно ирационален страв од петок тринаесетти, пишува worldwalkermagazine.

Значи, ако сеуште не сте развиле страв, не е доцна да го сторите тоа и да си дадете продолжен викенд.