Добивате „итни“ деловни пораки од колегите дури и на одмор? Во тој случај, не сте сами. За многумина, таа граница одамна е надмината, особено откако работатите од дома за време на пандемијата.

Нарушувањето на одморот од страна на луѓето од компанијата е, всушност, вообичаена појава за многу работници, особено во Индија, пишува CNN. Таму вработените се чувствуваат преоптоварени со обврски, а во исто време – недоволно платени

Компанија од Мумбаи смислила начин да го реши овој проблем
со Dream11, платформа заигри.Таа ќе ги казни своите вработени со 100.000 рупии (1.200 долари) доколку контактираат со колегите на одмор на кој било начин поврзан со работата; па без разлика дали се работи за повици или пораки.