Колумбиската пејачка Шакира (45) очигледно целата своја горчина по раскинувањето со фудбалерот Жерар Пике ја насочила во песна. Сегашната девојка на Пике, Клара Чиа Марти, беше нападната и во текстот на песната „Шакира Бзрп Музички сесии 53“, која таа ја објави  на шпански.

Судејќи по текстот на оваа песна, колумбиската пејачка имала што да му каже на својот поранешен партнер.

Јас вредам како две од 22

Замени Ферари за Твинго, Ролекс за Касио
Многу теретани, но и малку поработете на вашиот мозок
Мислеше дека ќе ме повредиш
но се вратив уште посилна
Жените не плачат повеќе, жените фактурираат…“ –

е само дел од текстот на песната „Шакира Бзрп Музички сесии 53“, од која јасно се гледа каква порака му испраќа Шакира на Пике.

Колумбиската пејачка не можеше да одолее да не ја спомене сегашната девојка на нејзиниот поранешен партнер, Клара, која ја нарече „Клараменте“.