Зоран Заев најави скоро легализирање на конзумацијата на марихуаната во рекреативни цели по примерот на Амстердам.Тоа ќе значи дека во кафулиња и ресторани во туристичките места ќе може слободно да се „дува“

Верувам, за мала земја, тоа може да донесе сериозен развој за угостителството и туризмот, имајќи ги посебно предвид нашите прекрасни туристички места: Струга, Охрид, Ресен, Дојран, Скопје, Берово, Маврово и сите други места.” Ова е алатка со која можеме да ги дигнеме услужните дејности, затоа што тие малку учествуваат во домашниот БДП“, смета Заев,