Убиениот Камбер Идризи имал блиски врски со членови и активисти на СДСМ. На социјалните мрежи се појавија негови фотографии со градоначалникот на Бутел Велимир Смилевски.Тој за Камбер вели дека биле како браќа но оти не знае дека се замивала со криминални активности.

Пријателство со Идризи негувал и Мухамед Зекири со кого има заедничка слика на Фејсбук.Но она што зачудува фотографијата на Идризи од Бутел со претседателот Стево Пендаровски во училиште и повторно со Смилиевски.