Шефот на Скопското јавно обвинителство Гаврил Бубевски во јавноста излезе со шокантно тврдење дека Основнотојавно обвинителство не може да почне со истрага се додека е непознат идентитетот на убијците на две лица во ШишаБар во старата Скопска чаршија.

Негови активни и екс колеги обвинители кои инсистираат на анонимност поради сложеноста на случајот велат дека
ова е една од најголемите глупости што ја чуле од обвинител во нивните кариери, анализира „Експрес.мк“.


Според нив. Бубевски од МВР веќе ги знае правците на истрагата кои водат до конкретни сторители и може да
започне истрага против групата за која веќе постојат индиции дека го направила масакрот.
Тие го потсетуваат Бубевски дека тој лично и соодветниот обвинител што го води случајот имаат прецизни законскинадлежности да обезбедат докази и да го процесираат случајот.

Повеќе на „Експрес.мк“