Полициски извори за Телма потврдиле дека убиениот македонски државјанин во Ханиоти е Орхан Бајрами викан Оки којшто е еден од лидерите на групата Дуќанџик во скопското криминално подземје.

Грчките полициски органи досега не ги известиле официлијално, а не се соопштени се уште имињата ниту во грчката јавност.