Изгаснат е пожарот што избувна попладне под Скопско кале, на поранешниот полигон за полагање возачки испити, а во кој беа зафатени пет патнички автомобили.

Пожарникарите работат на расчистување на теренот, а присутни се полициски екипи за утврдување на причините.

Ѕвонко Томевски, командир на Бригадата за противпожарна заштита на град Скопје, за МИА изјави дека интервенцијата на пожарникарите спречила ширење на пожарот и оти причинета е само материјална штета.

Во гаснењето на пожарот беа вклучени четири противпожарни возила и 13 пожарникари, информира Томевски.